Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

17 Οκτ 2019

Ξεκινά η κατασκευή της γραμμής παραγωγής για το Jeep® Compass και το Compass PHEV στο εργοστάσιο του Melfi

Το εργοστάσιο του Melfi στην Ιταλία -όπου θα κατασκευάζεται πλέον και το Jeep Compass σε μία νέα γραμμή παραγωγής- γιορτάζει φέτος τα 25α γενέθλια του.

Ξεκινά η κατασκευή της γραμμής παραγωγής για το Jeep® Compass και το Compass PHEV στο εργοστάσιο του Melfi

 

  • Το εργοστάσιο του Melfi στην Ιταλία -όπου θα κατασκευάζεται πλέον και το Jeep Compass σε μία νέα γραμμή παραγωγής- γιορτάζει φέτος τα 25α γενέθλια του.
  • Στο εργοστάσιο του Melfi η FCA έχει δημιουργήσει το Plant Academy, μια πρωτοβουλία που σαν στόχο έχει να αναδείξει και να υποστηρίξει τα ταλέντα και τις δεξιότητες των εργαζομένων προωθώντας νέες ιδέες που αφορούν και την ηλεκτροκίνηση σε όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου.
  • Το Renegade ήταν το πρώτο SUV της Jeep που η παραγωγή του πραγματοποιήθηκε στο Melfi. Από το 1ο τρίμηνο του 2020, το εργοστάσιο θα αναλάβει και την παραγωγή του Compass με στόχο την ταχύτερη κάλυψη της ζήτησης για το μοντέλο στην Ευρώπη, ενώ στις ίδιες εγκαταστάσεις θα ακολουθήσει η παραγωγή των plug-in υβριδικών εκδόσεων (PHEV) των Renegade και Compass.
  • Με το λανσάρισμα και του Jeep Compass PHEV η μάρκα στοχεύει να ξεπεράσει το ρεκόρ πωλήσεων που πέτυχε το μοντέλο το 2018 (78.000 πωλήσεις).
  • Η νέα γραμμή παραγωγής αποτελεί ακόμα ένα βήμα στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της FCA για την περίοδο 2019-2021, το οποίο έχει σαν βασικό πυλώνα τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
  • Τον περασμένο μήνα η Jeep πέτυχε ακόμα ένα ρεκόρ με 12.000 πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του 2018 όπου η εταιρεία αναδείχθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα.

 

Δημιουργώντας μια συμβολική σύνδεση της ιστορίας της με το μέλλον, η μονάδα παραγωγής της Fiat Chrysler Automobiles στο Melfi της Ιταλίας, παράλληλα με τα 25 χρόνια λειτουργίας της, γιορτάζει και την έναρξη της κατασκευής της γραμμής παραγωγής του Jeep® Compass για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς. Η μεγάλη εμπορική επιτυχία του μοντέλου στην Ευρώπη επέτρεψε τη μεταφορά της παραγωγής από την Αμερική στην Ιταλία στο εργοστάσιο του Melfi, όπου από την αρχή της λειτουργίας του το 1994 έχουν παραχθεί περισσότερα από 7,4εκ. οχήματα. Την παραγωγή του Compass στο Melfi θα ακολουθήσουν στην ίδια μονάδα και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις (PHEV) των Renegade και Compass.

Στο πλαίσιο του πλάνου για την επένδυση 5 δις. ευρώ στην Ιταλία από την FCA, η νέα γραμμή παραγωγής αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της παρουσίας του Jeep Compass στην Ευρώπη, αλλά και γενικότερα της δυναμικής του εργοστασίου του Melfi, το οποίο αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη.

Οι προηγμένες δομές του Melfi αποτέλεσαν βασική αιτία για την επιλογή του ως το ιδανικό σημείο για την παραγωγή και του Jeep Renegade, με περισσότερες από 900.000 μονάδες του μικρότερου μοντέλου της Jeep να έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Η παραγωγή του Jeep Compass στη Ν. Ιταλία και στη συνέχεια του Compass PHEV αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020, επιτρέποντας ταχύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς, στην οποία η κατηγορία των συμπαγών SUV αναπτύσσεται συνεχώς.

Με παραγωγή στην Αμερική, στην Ασία και τώρα στην Ευρώπη, το Jeep Compass είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο μοντέλο με στενούς όμως δεσμούς με την Ευρώπη. Με την παρουσίαση του το 2017 αποτέλεσε το πρώτο Jeep που σχεδιάστηκε ειδικά για τους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου και ήδη περισσότερες από 78.000 μονάδες έχουν διατεθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το 40% των πωλήσεων της Jeep στην Ευρώπη αφορούν στο Compass, καθιστώντας το μαζί με το Renegade τα δημοφιλέστερα μοντέλα της μάρκας.

Το Compass έχει στρατηγικό ρόλο για τη μάρκα Jeep και για αυτό ο όμιλος επενδύει σταθερά σε αυτό. Στο μέλλον η παρουσίαση της plug-in υβριδικής έκδοσης του μοντέλου θα φέρει επανάσταση στην κατηγορία των συμπαγών SUV και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη έκδοση του Jeep Renegade θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της μάρκας στην Ευρώπη, η οποία τα 5 τελευταία χρόνια παρουσίασε αύξηση κατά 330%!   

Οι παραπάνω ενέργειες είναι μέρος της στρατηγικής της FCA όχι απλά για να προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας των εταιριών της σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες κάθε μάρκας, αλλά παράλληλα για να δημιουργήσει μια ομάδα e-Mobility η οποία θα συντονίσει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που θα επιτρέψουν στους καταναλωτές να μπουν στη νέα εποχή της αυτοκίνησης με τον πλέον εύκολο και αποδοτικό τρόπο. Στόχος είναι οι πελάτες να έχουν την ευκαιρία να οδηγούν ένα ηλεκτρικό όχημα χωρίς να ανησυχήσουν για τίποτα (φόρτιση, συντήρηση, ασφάλιση, κτλ.), επιλέγοντας το μοντέλο που θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες τους.

Η παραγωγή του Jeep Compass στην Ευρώπη είναι μέρος ενός ευρύτερου πλάνου επενδύσεων που περιλαμβάνει την παρουσίαση 13 νέων ή ανανεωμένων μοντέλων και την υλοποίηση ενός πλάνου παρουσίασης 12 ηλεκτρικών εκδόσεων. Το συγκεκριμένο πλάνο περιλαμβάνει την παραγωγή των plug-in (PHEV) υβριδικών Jeep Renegade και Jeep Compass στο Melfi και την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 BEV στο Mirafiori. Παράλληλα στο Mirafiori και στη Modena θα παράγονται και τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Maserati, ενώ στο Sevel το ηλεκτρικό Fiat Professional Ducato Electric και στο Pomigliano d'Arco η Alfa Romeo Tonale.

 

To Melfi συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής γεμάτα επιτυχίες και ρεκόρ

Το Melfi, μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων, κλείνει φέτος 25 χρόνια λειτουργίας έχοντας πρόσφατα πλήρως αναδιοργανωθεί με μία επένδυση 1 δις. ευρώ για την παραγωγή των Fiat 500X και Jeep Renegade.

Με έκταση περίπου 1,9 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, το Melfi κατασκευάστηκε την περίοδο 1991-1993 στην περιοχή San Nicola, σε απόσταση 18χλμ. από το Melfi. Στην παρούσα φάση στην εγκατάσταση κατασκευάζονται τα Fiat 500X και Jeep Renegade, ενώ από τις αρχές του 2020 θα ξεκινήσει η παραγωγή του Jeep Compass, καθώς και των plug-in υβριδικών εκδόσεων της μάρκας που έχουν κρίσιμο ρόλο στην στρατηγική εξηλεκτρισμού των μοντέλων του ομίλου.

Η μονάδα παραγωγής περιλαμβάνει εγκαταστάσεις για όλα τα στάδια παραγωγής (πρέσες, βαφείο, μονάδες συναρμολόγησης, κτλ.) και απασχολεί 7.300 εργαζομένους. Παράλληλα 860 ρομπότ «απασχολούνται» στο τμήμα κατασκευής των αμαξωμάτων και 54 ρομπότ στο βαφείο. Το Melfi αποτελεί ένα παράδειγμα τεχνολογικής εξέλιξης και καινοτομίας. Ήταν η πρώτη μονάδα που εφάρμοσε ένα νέο είδος οργάνωσης με αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και ενσωμάτωση των λειτουργιών βάση των αναγκών παραγωγής. Στη συνέχεια ανέπτυξε τη συνδεσιμότητα μέσα στη γραμμή παραγωγής διατηρώντας πάντα την αρχή του «lean production» για μέγιστη αποδοτικότητα. Πλέον το Melfi έχει περάσει στη φιλοσοφία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης όπου η τεχνολογία με τον ανθρώπινο παράγοντα να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία για μέγιστη απόδοση, ποιότητα και ασφάλεια για το προσωπικό και το περιβάλλον.

 

 

Άλλα περιεχόμενα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΊΤΕ ΤΏΡΑ